Árak és Üzletek

Malagai árak és üzletek

Ha vásárlásról van szó Malagában a régi és az új keveredik. Pár évvel ezelőtt még a helyiek nagyon lokalpatrióták voltak vásárlás tekintetében. Köszönhetően a turizmus virágzásának és a gazdasági fejlődésnek Malaga hatalmas változáson ment keresztül. Egyre több nemzetközi láncolat jelent meg a városban, elszaporodtak a bevásárló központok; így a legnagyobb márkák is jelen vannak.

Szerencsére a városban még mindig megtalálhatóak a múltat idéző kis üzletek, ahol idős nénik gombokat és egyéb apróságokat árulnak, mellettük megférnek a dizájner üzletek is. Különleges dolgokat árusító érdekes kis helyek is gombamód szaporodnak Malagában, amelyek még New York vagy London utcáin sem vallanának szégyent.

Vásárlás Malagában

Vásárlás Malagában – Fotó: Pixabay

A tengerpart környékén természetesen itt is – mint minden más európai nyaralóhelyen – megtalálhatóak a giccset árusító szuvenír boltok, ahol minden megtalálható az importált kagylóktól, a vicces feliratú pólókon át a bizsukig. Ha mégis érdekesebb és értékesebb ajándéktárgyakat szeretnénk a bőröndünkbe csomagolni, akkor érdemes kilátogatni a heti piacokra a Costa del Sol-on, mert ott szép kerámiákat és bőrárut is vásárolhatunk.

Ha Spanyolország, akkor El Corte Ingles, ahol minden megtalálható. Vehetünk itt parfümöt, cipőt, élelmiszert, de lakberendezési tárgyakat is. Málaga legfontosabb bevásárló utcája a  Marqués de Larios, ahol nyugodtan andaloghatunk, mert egy luxusüzletekkel tarkított pazar sétálóutca. A kirakatnézegetés itt szinte kötelező. Az utca mindkét oldalán apró kis “sikátorok” és hangulatos terek templomokkal és múzeumokkal. Malaga központi piaca – Atarazanas – is a kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik.

Természetesen a legnagyobb márkák is megtalálhatóak a városban. Ezek közé tartozik a nálunk is jól ismert Mango (Marqués de Larios, 1), Blanco (Puerta del Mar 13). Az utóbbi főleg a klubokba járó fiatalok között hódít, itt szinte csak az XS-S méretek találhatóak meg.

A harmincas férfiak kedvelt üzlete a Massimo Dutti (Marqués de Larios 4). Ha szép bőr dolgokra vágyunk, akkor látogassunk el a Martín Sáenz nevű üzletbe  (Marqués de Larios 2), csodálatos bőrtáskák kaphatóak itt. Ez az a város, ahol két szezont nem ér meg egy pár cipő, mert mindenki próbál lépést tartani a divattal.  A cipőimádók mekkája a Nicolas (Marqués de Larios 3), ennek a kicsit olcsóbb “kistestvére” a Cache (Puerta del Mar 3).

A malagaiak imádnak vásárolni, éppen úgy, mint jókat enni és inni. A városban utcai árusoktól finom, friss pirított mandulát vásárolhatunk; a téli hónapokban pedig gesztenyét és édeskrumplit sütnek városszerte. Kis csemegeüzletek malagai finomságokat árulnak, amelyeket ajándékba is vihetünk.

Ha már a finomságoknál tartunk, akkor kóstoljuk meg a Café Central (Calle Santa María 2) mellett található kis üzletet, ahol nagyon finom édes és sós csemegét vásárolhatunk, ezek közé tartozik a mandulából, mézből, cukorból és tojásfehérjéből készült turrón. Ezt általában karácsony környékén fogyasztják Spanyolországban.

A spanyol sonka messzeföldön híres

A spanyol sonka messzeföldön híres – Fotó: Pixabay

A turisták gyakran visznek magukkal ajándékba Malagából Serrano sonkát – 25 euró kilója, amit a Mallorquina nevű üzletben szerezhetünk be (Calle Sagasta 1), de a malagai bor is kiváló ajándék az itthoniaknak. Az utóbbit szintén a Mallorquina üzlethálózatban szerezhetjük be (Plaza de Felix Saenz 7).

A másik népszerű ajándék a Costa del Sol-ról az olíva olaj vagy éppen az olíva olajas szappan, aminek van csokoládés, fahéjas és ananászos változata is. A szappant az En Jabon Arte üzletben érdemes megvásárolnunk (Calle San Juan 33). Ha tradicionálisabb ajándékra vágyunk, akkor az 1724 óta üzemelő Cerería Zalo ajándékboltban (Calle Santa Maria 10)  beszerezhetünk templomi füstölőt, illatos gyertyákat vagy éppen Jézus szobrocskát. A parfümök és a jó illatok kedvelői látogassanak el az Espejo Hermanos-ba (Plaza Constitucíon), ahol jó minőségű parfümöket és különböző kozmetikumokat vásárolhatunk.

A spanyol kerámiák messzeföldön híresek, a Cerámica Fina (Caller Coronel 5) hatalmas választékkal rendelkezik; a kézzel festett gyűszűktől, a dísztányérokon át, a festett csempékig és fali lámpákig. Ha kevésbé törékeny ajándékra vágyunk, akkor vegyünk csodálatos kézzel festett legyezőket, amelyeket városszerte árulnak Malagában. A Ceylan nevű üzletben (Calle Nueva 2) nagyon szép selyemkendőket vásárolhatunk, bár elég borsos áruk van (€555), de van olcsóbb változatuk is a kisebb, háromszögletű verzió (€18).

Spanyol kerámiák

Spanyol kerámiák – Fotó: Pixabay

A tipikus “señorita” ruhák is beszerezhetők Malagában, amely vetekszik a Sevillában kaphatókkal. A következő helyeken szerezhetünk be ilyen ruhákat: Viva La Fería (Calle Cisneros 4), El Rocio (Calle San Juan) és La Castañuela (Calle Cisneros 8). A ruhák ára €180 és €600 között mozog. A flamenco gitár rajongói sem szenvednek hiányt, hiszen a Málaga Musical-ban(Calle Compañia 33) gyönyörű tradicionális gitárokat is vásárolhatunk.

A Muelle Uno egy különleges szabadtéri bevásárló központ Malaga kikötőjében. A narancsfákkal szegélyezett sétány egyik oldalán üzletek, bárok és éttermek sorakoznak; míg a másik oldalon exkluzív jachtok ringatóznak a tengeren. A kilátás pedig egyenesen pazar a La Alcazaba mór erődre.

2011 novemberében nyitották meg kapuit a nagyközönség előtt, 80 millió euróba került és 400 munkahelyet teremtettek.

Mint minden bevásárló központban itt is megtalálhatóak a legnagyobb márkák pl. Mandragora, Etxart & Panno, Helly Hansen, Lacoste, Deichmann, Kiko és Primo. A ruháktól, a cipőkön, a kiegészítőkön, kozmetikumokon, kézzel készített ékszereken át a lakberendezési tárgyakig itt minden megvásárolható.

Malaga piaca

Malaga piaca – Fotó: Pixabay

Minden hónap második vasárnapján piacot – zoco – is tartanak, ahol több mint 100 stand van. Itt is megtalálható természetesen minden: ékszerek, vintázs- és gyerek ruhák, dekorációs kellékek, bioélelmiszerek, helyi olíva olaj és húsok.

Különböző kultúrák konyhája között válogathatunk, megtalálhatóak itt a japán ízek – Mikado étterem, olasz ízek – Il Forno Romano, de természetesen a spanyol tradicionális halételek is – Marisqueria Godoy. A Café de Paris még egy Michelin-csillagos séffel – Jose Carlos García – is büszkélkedhet.

Ha valaki spanyol sört szeretne megkóstolni, akkor a La Sureña erre a legkiválóbb hely, de azok sem fognak csalódni, akik a bort szeretik. Utóbbiak látogassanak el a Bodega Quitapenas-ba.

A gyerekek sem fognak a Muelle Unoban unatkozni, ha ellátogatnak a Popyn Parkba, akkor mozoghatnak és játszhatnak kedvükre. Hétfőtől vasárnapig nyitva tart reggel 10.00-től este 22.00 óráig.

Akik szeretnének kerékpárt vagy Segway-t kölcsönözni, arra is van lehetőség itt. Kerékpárt a QQ bikes-tól. Hajózni is lehet, egy órás utakat szerveznek. Az első turnus 12.15-kor indul egészen este 18.30-ig.

A Muelle Uno nyitvatartási ideje:

Az üzletek hérfőtől szombatig tartanak nyitva, 10.00-22.00 óra között. Az éttermek hétfőtől vasárnapig 12.00 órától éjfélig (érdemes érdeklődni az egyes éttermek nyitvatartásáról, mert változó lehet).

A bevásárló központnak van természetesen egy nagy parkolója is, ami nyitva tart a hét minden napján, 24 órában. A parkolási díjak a következőképpen alakulnak: 0,05 €/perc az első 30 percre; 0,006 €/perc  31-60 perc között; 0,03 €/perc az első óra után. A Muelle Uno nagyon közel van – 5 perc sétára – a Calle Larios-tól, ami Malaga bevásárló utcája. Parkolás a városközpontban nem egyszerű és nem is olcsó, tehát a bevásárló központ földalatti parkolója ideális hely, ha le szeretnénk parkolni bérautónkat a belvárosban.

Spanyol legyezők

Spanyol legyezők – Fotó: Pixabay

Az 5 Legjobb Autós Túra Malagából

Az 5 Legjobb Autós Túra Malagából

Töltse le az útikalauzt, mert a malagai utazásához még több ötletet fog kapni!

Adja meg az E-mail címét és keresztnevét majd kattintson a 'Letöltöm!' gombra, hogy elküldhessük Önnek az útikalauzt és a két hetente megjelenő ingyenes hírlevelünket!

Köszönjük! "Az 5 legjobb autós túra Malgából" letöltési tudnivalóit elküldtük a megadott emailcímre.

FONTOS! Az emailt a tartalom szolgáltatójától az AutóbérlésOnline.hu emailcíméről fogja megkapni.

Az 5 Legjobb Autós Túra Malagából

Töltse le az útikalauzt, mert a malagai utazásához még több ötletet fog kapni!

Adja meg az E-mail címét és keresztnevét majd kattintson a 'Letöltöm!' gombra, hogy elküldhessük Önnek az útikalauzt és a két hetente megjelenő ingyenes hírlevelünket!

Köszönjük! "Az 5 legjobb autós túra Malgából" letöltési tudnivalóit elküldtük a megadott emailcímre.

FONTOS! Az emailt a tartalom szolgáltatójától az AutóbérlésOnline.hu emailcíméről fogja megkapni.