Strandok

Malaga strandjai
A legtöbben strandjai miatt keresik fel Andalúziát és természetesen Malagát is. Ne a tipikus strandokra számítsunk itt, ahol napágyak tömkelege sorakozik és lépten-nyomon turistákba botlunk. Sok megfizethető árú és nagyon jó étterem is a parton található. Hivatalos adatok szerint 15 strand található Malaga határán belül. Az a legjobb a malagai strandokban, hogy szinte mindegyik egy könnyű sétára található a városközponttól. Ha nagyon melegünk van egy városnéző séta után, akkor nincs mit tenni, mint lesétálni a partra és úszni egyet a Földközi-tengerben.

Malaga strandja

Malaga strandja – Fotó: Pixabay

Most pedig jöjjenek Malaga strandjai:

Playa del Campo de Golf – San Julián
A Parador Hotel golfpályája mögött húzódik meg ez a strand. Nagyon népszerű kite szörfösök körében. A homokos strand elég hosszú – 3,5km – Los Alamos-nál kezdődik és a Guadalhorce folyónál ér véget. Parkolni még főszezonban is könnyen lehet. A nudisták kedvelt strandja ez.

Playa de Guadalmar
San Julian Beach szomszédságában található a Playa de Guadalmar. A strand 450m hosszú és a Guadalhorce folyó torkolatánál ér véget. Ide is gyakran járnak nudisták, különösen a homokdűnés részre. Ez Malaga egyetlen hivatalos nudista strandja. Mindkét strandon – Playa de Guadalmar és Playa del Campo de Golf – vannak zuhanyzók, mosdók és beach bárok is.

Ha ellátogatunk ezekre a strandokra, akkor a közelben mindenképpen nézzük meg a Paraje Natural Desembocadura del Guadalhorce természetvédelmi területet, számos különleges madárfajnak ad otthont, amelyeket megnézhetünk természetes élőhelyükön. A tengerparton található az egyik legjobb étterem, a Chiringuito Servando, ahol nemcsak kitűnő ételeket szolgálnak fel, de az étterem épülete is lélegzetelállítóan modern. Akik szeretik a le- és felszálló repülőgépeket fényképezni, azoknak érdemes ide kilátogatni, hiszen ez a tengerpart nagyon közel van a Malaga nemzetközi repülőtérhez.

Playa de la Misericordia
Kelet felé haladva, Malaga központjának irányába eljutunk a Playa de la Misericordia-ra. A sötét homokos strand 1,2 km hosszú és kb. 30 méter széles. Malaga egyik legnépszerűbb strandja, ami Guadalhorce és Huelin között található. A tengerpart különleges látnivalói közé tartozik a régi, használaton kívüli ipari kémény. A strandot rendszeresen takarítják, kedvelt a futók és a röplabdázók körében is. Egy jó kis étterem is van itt a strandon, ez a Restaurante Vicen-Playa.

Minden este 19:30-kor egy különleges jelenségnek lehetünk tanúi a strandon. Szinte egyik percről a másikra nagy hullámok jelennek meg, velük együtt gyerekek és fiatalok tucatjai a szörfdeszkáikkal. Semmi misztikum nincs a hullámok képződésében, ugyanis ekkor érkezik meg a kikötőbe a Malaga-Melilla gyors komp és tulajdonképpen ez kelti a nagy hullámokat.

Playa de San Andrés
Ez a strand még a történelem könyvekben is szerepel, hiszen itt végeztette ki VII. Ferdinánd, aki zsarnokságáról volt hírhedt – Torrijos tábornokot és embereit 1831-ben. Emlékükre egy obeliszket állítottak a Plaza de la Merced-en.

Egyre népszerűbb strand, főleg a kisgyerekes családok körében, mert vannak játszóterek és füves területek is. A sötét homokos strand 650m hosszú és 50m széles. A környék legismertebb étterme a Restaurante Gutierrez Playa.

Baños del Carmen
Baños del Carmen mindig is fontos szerepet játszott Málaga történelmében, hiszen itt nyitották meg 1918. július 16-án a város első nyilvános fürdőjét, ami már koedukált volt. Ez forradalmi lépésnek számított abban az időben.

Már többen szerették volna megszerezni és átépíteni ezt a különleges helyet, de a malagaiak foggal-körömmel harcoltak a változás ellen. Ugyan kicsit már ütött-kopott, de jókat lehet itt sétálni vagy akár beülni egy étterembe és megvacsorázni.

A strand nem túl nagy – 550 méter hosszú és 15 méter széles; elsősorban az egyetemisták és a helyi fiatalok látogatják. Nem családosoknak való, mert elég mély a víz errefele. Monokinizni is szoktak itt. Sokan kiülnek a parta egy pohár ital kíséretében és megnézik a naplementét. Népszerű étterem a parton a Natural & Mente, ahol fenséges marokkói ételeket kóstolhatunk meg.

Playa de Pedregalejo – Las Acacias
Pedregalejo Malaga egyik legjobb strandja. Imádják a helyiek is, tiszta, barátságos és igazi spanyol hangulatot áraszt. Számos nyelviskola a közelben található, így sok külföldi fiatallal is találkozhatunk a strandon. Emellett kitűnő éttermek és bárok sorakoznak a parton. A strand 1,2 km hosszú és 20 méter széles.

Éjjel is nyüzsög a part, mert sok szórakozóhely található a közelben. Különösen hétfő este éled fel a környék, mert ekkor van a “lányok éjszakája” a klubokban. Két remek étteremmel is büszkélkedhet Playa de Pedregalejo: Maricuchi és El Caleno – egyesek szerint Malaga legjobb éttermei.

Playa de El Palo
El Palo Pedregalejo szolidabb változata. Szintén népszerű a malagaiak és a nyelviskolák tanulói körében. A strand 1,2 km hosszú és 25 méter széles. Minden megtalálható itt; lehet napernyőt, napágyat bérelni és vannak zuhanyzók, mosdók is. A Paseo Marítimo-t is állandó nyüzsgés jellemzi, rengeteg bár és étterem található itt.

Playa El Dedo
Ha El Palo-tól kelet felé indulunk, akkor eljutunk a Playa El Dedo-ra, ami egészen a kikötőig tart. Ez is nagyon hasonló az előző két strandhoz; a sétány mellett bárok, éttermek. A strand 550m hosszú és 25m széles. Egy különleges étterem is található a parton, ez az El Tintero, ahol a rendelés nem a megszokott módon zajlik. A felszolgálók ételeket hoznak ki, általában halételek salátával és aki meg meg szeretné kóstolni, az szól és megkapja a finomságokkal megrakott tányért. Tehát, ha úgy döntünk, hogy itt ebédelünk vagy vacsorázunk, akkor nagyon nyitva kell tartani a fülünket.

Malaga tengerpartja

Malaga tengerpartja – Fotó: Pixabay

Playa El Candado
A Playa El Candado egy kis exkluzív strand, ami közvetlenül kapcsolódik a Club Náutico El Candado-hoz és az El Candao kikötőhöz. 200m hosszú és 30 méter széles. A strandon található az azonos nevű étterem – Candado – ahol tradicionális ételeket szolgálnak fel. A látvány lenyűgöző, az étel fantasztikus, de egy picit drága. Megéri a háromfogásos menüt kérni, mert az csak 18 euróba kerül.

Peñon del Cuervo
A Peñon, a szikla Malaga több pontjáról látható és a város védjegyének számít. A fiatalok kedvenc strandja, ahol nyaranta beach partikat rendeznek, grilleznek itt. Van egy hatalmas piknikezére is alkalmas része is. Itt nincsenek éttermek, nem olyan kiépített, mint a többi. A legközelebbi éttermek és bárok a szomszédos La Araña strandon vannak.

A tengerpart 450m hosszú és kb. 25 méter széles. Az egyik legjobb strand a környéken, leszámítva az egyetlen “szégyenfoltját” a régi cementgyárat, ami a strand mögött található. Kicsit nehéz megközelíteni: a régi cementgyár kijáratánál kell lejönni és rátalálunk egy aluljáróra, amin keresztül megközelíthetjük a strandot. Ha mégsem találnánk meg, akkor kérdezzünk meg valakit, biztosan útba igazítanak, mert nagyon népszerű hely.

Ha Malaga határán kívülre megyünk, akkor természetesen ott is találunk jó strandokat. Ezek közé tartozik La Cala del Moral. A régi N340-es jelzésű úton menjünk, haladjunk el a korábban már említett régi cementgyár és a La Araña strand mellett. A következő lejárónál megtaláljuk a La Cala del Moralt. Kék zászló minősítést kapott 2013-ban és itt nyugodtan eltölthetünk egy napot. Megéri egy kicsit autózni, hogy felkeressük.

Malaga homokos strand

Malaga homokos strand – Fotó: Pixabay

Az 5 Legjobb Autós Túra Malagából

Az 5 Legjobb Autós Túra Malagából

Töltse le az útikalauzt, mert a malagai utazásához még több ötletet fog kapni!

Adja meg az E-mail címét és keresztnevét majd kattintson a 'Letöltöm!' gombra, hogy elküldhessük Önnek az útikalauzt és a két hetente megjelenő ingyenes hírlevelünket!

Köszönjük! "Az 5 legjobb autós túra Malgából" letöltési tudnivalóit elküldtük a megadott emailcímre.

FONTOS! Az emailt a tartalom szolgáltatójától az AutóbérlésOnline.hu emailcíméről fogja megkapni.

Az 5 Legjobb Autós Túra Malagából

Töltse le az útikalauzt, mert a malagai utazásához még több ötletet fog kapni!

Adja meg az E-mail címét és keresztnevét majd kattintson a 'Letöltöm!' gombra, hogy elküldhessük Önnek az útikalauzt és a két hetente megjelenő ingyenes hírlevelünket!

Köszönjük! "Az 5 legjobb autós túra Malgából" letöltési tudnivalóit elküldtük a megadott emailcímre.

FONTOS! Az emailt a tartalom szolgáltatójától az AutóbérlésOnline.hu emailcíméről fogja megkapni.