Közlekedés

Közlekedés Malagában

Malaga jó közlekedési hálózattal büszkélkedik. A Málagai nemzetközi repülőtér összeköttetést biztosít a legnagyobb európai városokkal, távolsági vonattal és busszal pedig eljuthatunk más spanyol városokba pl. Madridba, Barcelonába és Sevillába.

Malaga

Malaga – Fotó: Pixabay

Malaga nemzetközi repülőtér, vagy másnéven Pablo Ruiz Picasso reptér 8 km-re fekszik Malaga városközpontjától. 60 országgal köti össze a Costa del Solon fekvő várost. A repülőjegy árak általában július-augusztusban magasak, de különböző ünnepek alkalmával is pl. húsvét, karácsony vagy iskolai szünetek ideje alatt is.

Autóbérlés Malagában: Ha szeretnénk bejár Andalúziát, a Costa del Solt és Malaga környékét, akkor érdemes autót bérelni. Érdemes már előre online legfoglalni bérautónkat, ha Malagába utazunk. Az autó felvehetjük a Malaga nemzetközi reptéren.

A következő módokon  juthatunk be a városba és közlekedhetünk ott:

Malaga városi buszok – az EMT nevű busztársaság közlekedteti Malagában a városi buszokat. Mintegy 50 buszvonal található a városban. A legforgalmasabb városrészekben akár pár percenként is közlekednek kora reggeltől késő estig. Éjfél után éjszakai buszok – N jelzés a busz száma előtt – is közlekednek a városban. Természetesen minden busz légkondicionált.

Az egy utazásra szóló buszjegy ára 1.30€, de vásárolhatunk 10 utazásra szóló gyűjtőjegyet is, ami 8.30€-ba kerül. A havi bérlet ára 39.95€. A repülőtérre nem érvényes a gyűjtőjegy vagy a bérlet, annak az ára 3€ és egy útra szól.

Malaga Bici – közlekedjünk kerékpárral Malagában, ebben a Malaga Bici nyújt segítséget. Ha 30 percnél kevesebb időre vesszük igénybe, akkor ingyenes, ha fél óránál többet használjuk, akkor nagyon kedvező kölcsönzési díjat számolnak fel. A város különböző pontjain felpattanhatunk a kerékpárokra és sok helyen le is adhatjuk.

Malaga Bici – Fotó: Pixabay

Ahhoz, hogy igénybe vegyük a szolgáltatást, regisztráltunk kell – angolul vagy spanyolul – náluk online, megadni a személyes adatainkat és a hitelkártyánk számát.

Az első 30 perc használat ingyenes, majd ezután 0,017€/ perc a használati díj. Ha hosszabb időszakra szeretnénk igénybe venni, akkor érdemes 5€ vagy 10€ kreditet vásárolnunk.

Érdemes még tudni, hogyha piros jelzés világít a kerékpártárolón akkor az azt jelenti, hogy a nem bérelhetjük ki, ha zöld, akkor jó állapotban van a kerékpár és vihetjük.

Malaga ingázó vonatok

Malaga városközpontját ingázó vonatok – RENFE – kötik össze a Malaga nemzetközi repülőtérrel és a közeli városokkal. A spanyol elnevezésül: Cercanias. A Malaga-Centro Alameda állomásról vagy Malaga másik fontos pályaudvaráról – Maria Zambrano – indulnak.

A Malagából induló ingázó vonatokkal a következő helyekre juthatunk el:

Az ingázó vonatok  05.20 és 23.30 között közlekednek a parton. A jegyek ára – 1.75€ – 3.55€ –  attól függ, hogy mennyi zónán haladunk keresztól, a parton négy zóna van (1-4). A pályaudvarról – Malaga-Centro Alameda állomás – a repülőtérre 1.75 euróba kerül a jegy, mert csak egy zónán halad keresztül.

Távolsági vonatok

Malagából nagyon könnyen eljuthatunk Madridba, Barcelonába és Sevillába az AVE, Talgo és RENFE távolsági vonatokkal. A vonatok Malaga María Zambrano állomásra érkeznek. Malagából Madridba minimum 2 óra 35 perc és maximum 4 óra alatt juthatunk el (ez természetesen sokszor függ a napszaktól és a vonat típusától is). Barcelona és Malaga közötti menetidő 5-7 óra és Sevilla és Malaga között pedig 2 óra. Egyirányú menetjegyek ára Madridból és Barcelonából 60 eurótól, míg Sevillából 20 eurótól kezdődik.

Távolsági buszok
Malagából távolsági busszal – Malaga-Marbella Portillo járattal – is eljuthatunk a környező tengerparti városokba pl. Marbellába (vonattal nem is lehet ide eljutni Malagából). Természetesen nagyobb távolságokra is elutazhatunk busszal, bár ez elég hosszú. 6-9 óra alatt ér a buszunk Madridba (sokszor átszállással), a jegy viszont olcsó – 25-30€. Távolsági buszjáratokra jegyet az Alsa oldalán lehet.

Taxik

Malagában a taxik fehérek és sárga “Taxi” szerepel rajtuk. A zöld jelzésűek szabadok. A taxikat az egész városban leinthetjük, amíg nem vagyunk a taxiállomás 50 méteres vonzáskörzetében. A Malaga nemzetközi repülőtéren a taxik az érkezési terminálon kívül (Terminal 3) találhatóak. Hívhatunk is taxit, két társaság van: az UniTaxi (+34) 952 32 00 00 és a Radio Taxi Malaga (+34) 697 488 962. A város határán belül taxióra állapítja meg a viteldíjat, azon kívül zónák szerint meghatározott ár van.

Parkolás Malagában

Az Alcazaba közelében található egy földalatti parkoló. Itt a parkolási díj 2.50 euró óránként. Egy privát parkolóház is van a városban, a Picasso ház közelében, a Cervantes színház mögött, a Calle Refino-n. Itt a parkolási díj 1.60 euró óránként.

Malaga kikötője

Malaga kikötője – Fotó: Pixabay

Az 5 Legjobb Autós Túra Malagából

Az 5 Legjobb Autós Túra Malagából

Töltse le az útikalauzt, mert a malagai utazásához még több ötletet fog kapni!

Adja meg az E-mail címét és keresztnevét majd kattintson a 'Letöltöm!' gombra, hogy elküldhessük Önnek az útikalauzt és a két hetente megjelenő ingyenes hírlevelünket!

Köszönjük! "Az 5 legjobb autós túra Malgából" letöltési tudnivalóit elküldtük a megadott emailcímre.

FONTOS! Az emailt a tartalom szolgáltatójától az AutóbérlésOnline.hu emailcíméről fogja megkapni.

Az 5 Legjobb Autós Túra Malagából

Töltse le az útikalauzt, mert a malagai utazásához még több ötletet fog kapni!

Adja meg az E-mail címét és keresztnevét majd kattintson a 'Letöltöm!' gombra, hogy elküldhessük Önnek az útikalauzt és a két hetente megjelenő ingyenes hírlevelünket!

Köszönjük! "Az 5 legjobb autós túra Malgából" letöltési tudnivalóit elküldtük a megadott emailcímre.

FONTOS! Az emailt a tartalom szolgáltatójától az AutóbérlésOnline.hu emailcíméről fogja megkapni.